Page 1 of 2

What's causing these glitches?

Posted: 12 Sep 2018, 20:31
by Relikk
As the title says... In the video below, the game was fine when it was first loaded up. I left it running for a while only to come back to this. The same happens when I power off for a while and restart, the game runs fine, as it should, but leave it running and it starts to glitch again.

Came across a few "Exception Error Handling" errors yesterday, also. Some graphical glitches in the top third of the screen on Fatal Fury 1, like small white lines running across.

Do I have a bad NeoSD or is it my MVS? The person I got the MVS from says it's the cart...
that problem is a faulty character board prom, any one of the prom have data missed


Re: What's causing these glitches?

Posted: 14 Sep 2018, 14:30
by Relikk
Anything? I'm trying to get this sorted as quick as I can so I can know if I can keep the MVS or send it back to the seller if it's not the NeoSD.

Re: What's causing these glitches?

Posted: 14 Sep 2018, 18:28
by neodev
Can you check the voltage at the jamma edge? Also, which MVS model are you using?

Re: What's causing these glitches?

Posted: 14 Sep 2018, 19:02
by Relikk
Sorry, should have mentioned that it's a consolized MVS. It's an MV1FZ.

Re: What's causing these glitches?

Posted: 14 Sep 2018, 19:15
by neodev
Can you measure the voltage in the jamma 5v pins? I think it might be a bit low. Neosd needs slightly more power than an original cart.

Re: What's causing these glitches?

Posted: 14 Sep 2018, 20:20
by Relikk
neodev wrote:
14 Sep 2018, 19:15
Can you measure the voltage in the jamma 5v pins?

It's getting a consistent 5v (5.01v), it seems.

And this happened again while I let it run. I cleaned the cart and the cart slot a couple of days ago, but this still happens.

Image

Re: What's causing these glitches?

Posted: 17 Sep 2018, 21:36
by Relikk
Thoughts?

Re: What's causing these glitches?

Posted: 17 Sep 2018, 22:23
by neodev
It's weird. Can you do a quick test? go to options and enable arcade mode, load a game with issues, turn the mvs off and take the SD out of the neosd. If it doesn't show glitches, the we could try the firmware that fixes a similar issue in some MV-1 (older, very large) boards.

Re: What's causing these glitches?

Posted: 17 Sep 2018, 23:07
by Relikk
Ok, tried all that. Still glitching.

Weird how it always starts out fine but give it 10 minutes and it starts glitching.

Re: What's causing these glitches?

Posted: 18 Sep 2018, 16:26
by neodev
Well, we can try the firmware anyways, send us an email to support at terraoniondotcom with your neosd serial number so we can send you a firmware update to try to fix the issues.