Hastor
Posts: 40
Joined: 04 Sep 2019, 22:49

Re: Robo/Dennin Aleste sound issue

24 Oct 2019, 05:28

Will this cfg (or another fix) be auto applied in a future firmware for Robo Aleste, or do I need to keep the cfg around/wait for the per game options?

Hastor
Posts: 40
Joined: 04 Sep 2019, 22:49

Re: Robo/Dennin Aleste sound issue

23 Dec 2019, 18:08

I see this game isn't specifically addressed in the new firmware update. Any chance of this making it into one, or is this something we'll need a per-game CFG file for always?

User avatar
Mr_Boo_Berry
Posts: 86
Joined: 23 Jun 2019, 12:56

Re: Robo/Dennin Aleste sound issue

23 Dec 2019, 18:23

Neodev said in Discord that it should be fixed. :)

Hastor
Posts: 40
Joined: 04 Sep 2019, 22:49

Re: Robo/Dennin Aleste sound issue

23 Dec 2019, 18:35

Nice, and I'm guessing that's as-of the just released firmware? I'll have to test in a couple days when I'm done with my new Super SD System 3. At least I can use the same component cable :)

User avatar
Mr_Boo_Berry
Posts: 86
Joined: 23 Jun 2019, 12:56

Re: Robo/Dennin Aleste sound issue

23 Dec 2019, 22:06

Hastor wrote:
23 Dec 2019, 18:35
Nice, and I'm guessing that's as-of the just released firmware?
Correct. :)

Dampfwalze
Posts: 43
Joined: 09 Aug 2019, 13:35

Re: Robo/Dennin Aleste sound issue

24 Dec 2019, 04:04

I tried Robo Aleste US and Dennin Aleste with the new Firmware but the error is still there.
But besides this I love the new cache feature.
Only waiting 2-3 seconds instead of 15-20 seconds is really saving lifetime. :-)
Thanks NeoDev.

Hastor
Posts: 40
Joined: 04 Sep 2019, 22:49

Re: Robo/Dennin Aleste sound issue

24 Dec 2019, 04:39

That's disappointing. I'll keep my cfg file for now. Any other games need a custom cfg that we're aware of?

Also wish the folder caching would come to the Super SD System 3! I'm using a 400GB card in each.

User avatar
neodev
Posts: 442
Joined: 09 Apr 2018, 14:47

Re: Robo/Dennin Aleste sound issue

24 Dec 2019, 08:45

That's strange. I tested that specific game to check it worked with any ootion combination. When loading the game hold A and post here the cd serial number displayed.

Dampfwalze
Posts: 43
Joined: 09 Aug 2019, 13:35

Re: Robo/Dennin Aleste sound issue

24 Dec 2019, 12:17

Hi there. :)
I made some photos because it’s easier.
I use a Mega SG with the latest jailbreak.
https://imgur.com/a/fELRnKS
Hope this helps.

You shouldn’t be working today. :)
Merry Christmas!

Hastor
Posts: 40
Joined: 04 Sep 2019, 22:49

Re: Robo/Dennin Aleste sound issue

25 Dec 2019, 00:50

@neodev I'm experiencing the same, that is, not working without disabling seek time emulation myself.

I'm using an original unmodified US Genesis 1, and the US disc image. Using US Sega CD v2.00w bios. Looks like the game serial matches with Dampfwalze's image above for the US version.
Again, this is just a few seconds of music that is played after defeating a boss, the rest of the music works. I'll keep my CFG file in place for now.

Sorry for the lousy image, but I figure it's good enough as it is readable.
Image

Return to “MegaSD Discussion”